Search
Close this search box.

Algarve

País: Portugal · Data de la visita: Juny 2021

T'encantarà l'Algarve si t'agrada:

Àlbum de fotos

Ferragudo

L’Algarve és la regió més meridional de Portugal. Inclou tota la costa sud del país, des de la desembocadura del Guadiana fins al Cabo São Vicente.

Si bé algunes zones han sofert una forta pressió turística, hi ha molts indrets amb un encant especial, amb el mar sempre present. Tot seguit apuntem algunes pinzellades sobre els llocs que hem trobat més interessants, ordenats d’est a oest.

Tavira

Tavira és una ciutat petita i, possiblement, una de les que té més encant de tot l’Algarve.

La travessa el riu Gilão. Diversos ponts connecten les dues ribes, entre els quals en destaca un de medieval. Al marge dret, dalt d’un turó, hi ha el nucli més antic, amb les restes d’una fortificació i algunes esglésies. Cap al tard, és molt agradable passejar pels carrers empedrats, o pel moll, i deixar-se portar per la tranquil·litat del lloc i la màgia de la seva llum.

A uns 12 km a l’est hi ha Cacela Velha, un poblet bonic per fer-hi una passejada i contemplar el Parc Natural de Ria Formosa. Aquest parc, amb seu a Olhão, es pot visitar des de diferents punts entre Tavira i Faro.

Faro

La capital de la regió té un nucli històric interessant, que estava envoltat per una muralla, de la qual encara se’n poden veure alguns trams. Un dels atractius d’aquesta zona, anomenada Vila Adentro, és la catedral i la plaça on es troba, si bé hi ha molts racons amb encant a tota la ciutat antiga.

El Bairro Ribeirinho concentra molta activitat comercial i de restauració als seus carrers estrets i acollidors. També compta amb algunes esglésies interessants.

A uns 15 minuts de Faro, al poble d’Almancil, hi ha la magnífica església de São Lourenço, del segle XVIII, completament enrajolada per dins. Visita molt recomanable!

Silves

Silves és una ciutat d’interior, tot i que té el mar a menys de 15 km. S’estén a la falda d’un enorme castell, que és un dels atractius del lloc, a més de la catedral. Els carrers i placetes del nucli antic donen personalitat a la ciutat, que compta amb una rica història.

Ria Formosa des de Cacela Velha

ALGAR DE BENAGIL

És una cova marina de grans dimensions, amb un enorme forat al sostre, per on hi entra la llum. Només s’hi arriba per l’aigua.

Hi ha diferents empreses que hi organitzen visites amb vaixell, tant des de la propera platja de Benagil (des d’aquí també s’hi pot anar en canoa o paddle surf) com des d’altres localitats. A més, fan un recorregut per altres coves, platges i penya-segats dels voltants, que donen una perspectiva diferent de la costa.

CARVOEIRO I FERRAGUDO

Carvoeiro és un poble de platja força concorregut. Per gaudir d’una bona vista del conjunt val la pena pujar fins al Miradouro da Nossa Senhora da Encarnação. Des d’allà, també s’agafa una passarel·la de fusta que recorre la costa fins a Algar Seco, on es poden contemplar algunes coves marines i penya-segats espectaculars.

El nucli antic de Ferragudo conserva l’aspecte d’un poble típic de l’Algarve, amb les cases blanques i els contorns pintats de colors vius. Carrerons estrets i de traçat irregular s’enfilen des de la riba del riu Arade fins a l’església de Nossa Senhora da Conceição.

Ambdós pobles pertanyen al municipi de Lagoa i es troben separats per uns 8 km.

LAGOS

Lagos és una de les ciutats més atractives de la regió. Conserva alguns edificis històrics i els carrers del nucli antic desprenen l’essència de l’Algarve. Al vespre bull d’activitat a les terrasses i a alguns comerços que tanquen tard.

Molt a prop hi ha algunes de les platges considerades com a més boniques de la zona i també la impressionant Ponta da Piedade, un cap amb penya-segats espectaculars.

BURGAU I SALEMA

Anant de Lagos al Cabo São Vicente per la carretera de la costa es troben dos antics poblets de pescadors que han conservat la seva fisonomia tradicional (carrers estrets amb cases blanques amb contorns de colors). Són Burgau i Salema.

Tots dos tenen la seva respectiva platja -la de Salema és més gran- tancada per penya-segats ocres.

Són llocs força tranquils, tot i que la pressió turística es comença de notar.

CABO SÃO VICENTE

El punt que es troba més al sud-oest de l’Europa continental és el Cabo São Vicente, amb el seu característic far vermell. Les vistes des d’allà són espectaculars. Hi sol fer molt vent i, fins i tot en dies de calor, la temperatura és més baixa.

Per arribar-hi es passa per Sagres, on hi ha una fortalesa que val la pena visitar, sobretot per la ubicació i les vistes.

Unes recomanacions:

ALTRES ENLLAÇOS