Search
Close this search box.

Verona

País: Itàlia – Data de la visita: Agost 2019

T'encantarà Verona si t'agrada:

Basilica di San Zeno Maggiore

Àlbum de fotos

Recull de fotografies de Verona

No et perdis:
  • La vista des del Castel San Pietro
  • Duomo di Verona (catedral)
  • Basilica di San Zeno Maggiore
  • Chiesa di Santa Anastasia
  • Chiesa di San Lorenzo
  • Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori i Torre dei Lamberti
  • Arche Scaligere i Chiesa di Santa Maria Antica
  • Castelvecchio
  • Arena di Verona i Piazza Bra

Entre dos pols d’atracció tan potents com Milà i Venècia, hi ha una sèrie de ciutats molt interessants, d’entre les quals destaca Verona pel seu conjunt urbà, on conviuen restes romanes, tresors medievals i edificis renaixentistes de gran bellesa.

Castel San Pietro

M’agrada començar la visita a una ciutat des d’un punt elevat, on es puguin situar els llocs d’interès i admirar el conjunt. A Verona, aquest punt és el Castel San Pietro. S’hi pot pujar a peu o en un modern funicular, per contemplar una magnífica vista del centre històric.

Duomo di Verona

Encara que potser no és l’església més monumental de la ciutat, val la pena fer-hi una visita. L’edifici és d’origen romànic però ha estat modificat en diferents ocasions i, per tant, mostra diversitat d’estils. Entre les obres d’art que es poden admirar a l’interior destaca una Assumpció de Tiziano.

Basilica di San Zeno Maggiore

Tot i que queda una mica apartada del centre, és un dels llocs de visita imprescindible, ja que es tracta d’un dels principals testimonis del romànic del nord d’Itàlia. Tant l’exterior com l’interior de la basílica, on es conserven pintures i escultures de gran valor, són espectaculars. Destaquen les portes interiors revestides de bronze, dels segles XII i XIII.

Chiesa di Santa Anastasia

Contrasta l’austeritat exterior amb la decoració exuberant i la lluminositat interior d’aquesta església gòtica, la més gran de Verona.

Chiesa di Santa Anastasia
Chiesa di San Lorenzo

Església romànica del segle XII. Queda una mica amagada, ja que no dona directament al Corso Cavour i cal travessar un petit pati. A l’interior destaca la combinació de maó i pedra als murs i als pilars, i el sostre de fusta.

Arche Scaligere

Tombes monumentals de la família Scaligeri, que va governar la ciutat entre 1262 i 1387. Al costat hi ha la petita església romànica de Santa Maria Antica.

Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori i Torre dei Lamberti

Al cor del centre històric, una a tocar de l’altra, es troben aquestes dues places monumentals, a les quals cal sumar el gran pati del Palazzo della Ragione, on s’aixeca la Torre dei Lamberti. Façanes de palaus i cases nobles conviuen amb terrasses i comerços, creant així un dels punts més animats de la ciutat.

Piazza delle Erbe i torre dei Lamberti

Castelvecchio

La construcció original data del segle XIV, tot i que posteriorment ha estat modificada en moltes ocasions. El seu caràcter defensiu queda reflectit tant en la ubicació com en l’estructura de l’edifici, que compta amb un pont particular sobre el riu Adige.
Actualment és seu del Museo di Castelvecchio.

Arena di Verona i Piazza Bra

L’Arena és un amfiteatre romà del segle I, en molt bon estat de conservació, que és seu d’un festival d’òpera de renom internacional durant els mesos d’estiu. Cal tenir-ho present, ja que pot condicionar les visites.
La plaça que l’envolta, la més gran de Verona, és la Piazza Bra, on es poden veure diversos palaus i edificis nobles de diferents èpoques, sobretot del segle XV al segle XVIII.

Ponte Pietra

Enllaços

El centre de Verona és una zona de trànsit limitat (ZTL) i només hi poden circular els vehicles autoritzats. Eviteu entrar-hi amb el vostre cotxe. Hi ha aparcaments al voltant.