Search
Close this search box.

Poznań

País: Polònia – Data de la visita: Abril 2019

T'encantarà Poznań si t'agrada:

Stary Rynek

Àlbum de fotos

Recull de fotografies de la ciutat de Poznań.

No et perdis:
  • Stary Rynek (Plaça de l’antic mercat)
  • Brama Poznania (Porta de Poznań)
  • Parish Church of St. Stanislaus
  • Parc de la Ciutadella (Park Cytadela)
  • Catedral

Antiga capital de Polònia i una de les principals ciutats del país, pel que fa a població i indústria. Es troba a mig camí entre Berlín i Varsòvia i disposa d’aeroport amb vols internacionals.

Stary Rynek

Centre neuràlgic de la ciutat antiga i una de les joies de Poznań. Es tracta d’una plaça monumental, de grans dimensions, exquisidament restaurada, que no té res a envejar a les places més famoses d’Europa.

Envoltada de cases senyorials, als baixos de les quals hi ha majoritàriament cafès i restaurants, destaquen les ornamentacions d’algunes façanes. Totes elles formen un conjunt harmònic, tant per les alçades com pels colors.

Al mig de la plaça destaca un rengle de casetes molt colorides, antigues residències dels comerciants del mercat, i l’impressionant edifici de l’ajuntament, d’època renaixentista. Sobre el rellotge de la façana principal, cada migdia dues cabres mecàniques escenifiquen una llegenda de la ciutat, cosa que atreu molts curiosos.

Als voltants de la Stary Rynek s’estenen els carrers de la Ciutat Antiga (Stare Miasto), dedicats majoritàriament al comerç i als serveis. S’hi poden veure edificis interessants, que perllonguen l’atractiu de la plaça més enllà dels seus límits.

Stary Rynek

Brama Poznania

Brama Poznania

Centre d’interpretació dels orígens de la ciutat. Una visita imprescindible per comprendre el naixement de Poznań i el seu creixement al voltant de l’illa Ostrów Tumski. Està organitzat en diferents àmbits i la informació es presenta de forma molt atractiva i interactiva, a través de diferents mitjans (panells lluminosos, pantalles, maquetes…).

Parish Church of St. Stanislaus

Molt a prop de Stary Rynek, en un carrer estret, es troba aquesta magnífica església barroca, amb un interior espectacular tant pel que fa a l’ornamentació com a l’orgue, construït al segle XIX, amb més de 2.600 tubs.

Parish Church of St. Stanislaus
Catedral

Reconstruïda amb aparença gòtica després de la II Guerra Mundial, conserva restes de diferents èpoques entre les quals destaca la Capella Daurada, edificada a començaments del segle XV i, des del segle XIX, mausoleu dels primers reis de Polònia.

Parc de la Ciutadella (Park Cytadela)

Parc d’unes 100 ha, ubicat al centre de la ciutat. La zona va tenir usos militars i, de fet, encara conserva un museu i un cementiri, però actualment és una àrea d’esbarjo molt agradable per passejar entre arbres majestuosos, prats i flors, i per conèixer l’imponent conjunt escultòric Nieropoznani, de l’artista Magdalena Abakanowicz.

Nieropoznani al Park Cytadela

Enllaços

Tot i que hi ha una bona xarxa de transport públic (tramvia i bus), les zones més interessants es troben relativament a prop i es poden recórrer a peu.