Search
Close this search box.

León

País: Espanya – Data de la visita: Setembre 2020

T'encantarà León si t'agrada:

Convento de San Marcos

Àlbum de fotos

Recull de fotografies d'alguns dels monuments i llocs més significatius de la ciutat.

No et perdis:
  • Catedral
  • Museu Catedralici Diocesà
  • Basílica de San Isidoro
  • Museu de San Isidoro
  • Museu d’Art Contemporani de Castella i Lleó
  • Casa Botines
  • Centre històric
  • Convent de San Marcos

Basílica de San Isidoro

La basílica i el museu de San Isidoro

Tot i que formen part d’un mateix conjunt, l’església i el museu tenen accessos i horaris diferents.

L’església està considerada com un dels temples romànics més destacats d’Espanya. A l’exterior, trobem dues portalades, ambdues a la façana meridional. A l’interior, es poden veure elements arquitectònics originals dels segles XI i XII, així com de les importants reformes dels segles XV i XVI.

El museu conserva diferents peces litúrgiques d’entre les quals destaca el calze de Doña Urraca. S’hi exhibeix també un penell dels segles V-VI, però la joia de tot el conjunt són les pintures romàniques que decoren el sostre del Panteó Reial.

El convent de San Marcos

El conjunt està format pel convent pròpiament dit, actualment parador de turisme, i per l’església, dedicada al culte. També hi ha algunes dependències, a les quals s’accedeix des de l’església, que formen part del Museo de León.

La façana del convent és una perla del plateresc. Els seus murs, però, amaguen una llarga història relacionada amb els usos de l’edifici, alguns dels quals bastant funestos (presó, hospital penitenciari, camp de concentració franquista…).

Casa Botines

És una de les tres obres que Antoni Gaudí va projectar fora de Catalunya. Actualment pertany a la Fundación Obra Social de Castilla y León (FUNDOS) i és la seu del Museo Casa Botines Gaudí que, a més d’exposicions temporals, té un fons permanent d’objectes i mobiliari de la casa i una pinacoteca amb obres que van del segle XV al segle XX.

Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León

MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León

D’entrada, cal destacar especialment l’edifici, obra dels arquitectes Mansilla + Tuñón, que els va valer el premi Mies van der Rohe l’any 2007. La façana principal està formada per peces de vidre de 37 colors diferents i s’inspira en un vitrall de la catedral de la ciutat.

Pel que fa a l’exposició, no s’exhibeix cap col·lecció de forma permanent sinó que es munten exposicions temporals temàtiques, a partir del fons del museu.

Centre històric

El conformen dos barris (Húmedo i Romántico), que competeixen en animació i oferta gastronòmica, en els quals es troben els principals monuments de la ciutat. Destaca la Plaza Mayor, porxada i presidida per un edifici que simula un ajuntament, conegut pel nom de Mirador.

Catedral i Museu Catedralici Diocesà

Acabem amb la joia de la ciutat, la catedral gòtica de Santa Maria. És un edifici imponent, amb una ubicació magnífica, que permet apreciar-ne tota la majestuositat. A l’interior destaquen, sobretot, els vitralls. La majoria són originals dels segles XIII, XIV i XV.

L’entrada a la catedral es pot combinar amb la del Museu Catedralici Diocesà, disposat al voltant del claustre, que mostra peces de la prehistòria al segle XX.

Catedral

Dues recomanacions:

Enllaços

IMG_4869