Search
Close this search box.

Plovdiv (Пловдив)

País: Bulgària – Data de la visita: Agost 2018

T'encantarà Plovdiv si t'agrada:

Carrer Knyaz Alexander I

Àlbum de fotos

Recull de fotografies de la ciutat antiga i del barri de Kapana.

No et perdis:
  • Ciutat antiga (Old Town) i turó Nebet Tepe
  • Kapana
  • Antic teatre de Philippopolis i altres monuments romans
  • Banya “Starinna” (Galeria d’art contemporani)
  • Monestir de Bachkovo (a uns 30 km) i Fortalesa d’Assen (de camí)

Museu Etnogràfic

La Capital Europea de la Cultura 2019 és una ciutat vibrant que et sorprendrà per diferents motius.

Tot i que és la segona ciutat de Bulgària pel que fa a població, els barris on es troben els principals llocs d’interès formen una àrea que es pot recórrer perfectament a peu i, per tant, durant l’estada a Plovdiv et pots oblidar del cotxe i fins i tot del transport públic.

L'empremta romana

El pas dels romans per Plovdiv és ben present. El monument més ben conservat és l’Antic Teatre, en el qual encara es programen actuacions. Però sorprèn també trobar les grades de l’Estadi al bell mig del principal eix comercial de la ciutat.

Els mosaics de la Basílica, les restes del Fòrum o les ruïnes de l’avinguda flanquejada per columnes que conduïa a l’entrada est de la ciutat, entre altres, completen la llista de visites imprescindibles per copsar la magnitud de Plovdiv (Philippopolis) sota el domini romà.

Pels carrers de la Ciutat Antiga

Als segles XVIII i XIX, Bulgària va viure un període de Renaixença cultural que es va manifestar en diferents aspectes, entre els quals hi ha l’arquitectura. Els carrers de la Ciutat Antiga són un mostrari de cases nobles d’aquella època, algunes de les quals s’han convertit en museu i es poden visitar.
Destaca especialment la casa Kuyumdzhieva, seu del Museu Etnogràfic Regional, construïda el 1847 per un ric home de negocis de la ciutat.
El colorit de les façanes, combinat amb l’empedrat dels carrers, dona un atractiu molt especial al centre històric.

A la part més alta de la Ciutat Antiga hi ha el Nebet Tepe (el turó dels guardians), on es poden veure les restes de les primeres edificacions de la ciutat, amb més de 4.000 anys d’antiguetat. Les vistes des d’allà també són interessants.

Kapana

Kapana

Un antic barri d’artesans, que s’havia degradat bastant, és avui una de les zones més de moda i un dels atractius de la ciutat. Tallers, galeries d’art, botigues originals i especialitzades… conviuen amb multitud de petits restaurants i bars. Tant de dia com de nit, Kapana és vida.

Banya "Starinna"

Conegut també per “Chifte” Ottoman Baths, aquest edifici del segle XVI acull un Centre d’Art Contemporani. El contrast entre les dependències dels antics banys turcs i les instal·lacions artístiques que s’hi poden veure és notable.

Monestir de Bachkovo

El monestir de Bachkovo és el segon més gran de Bulgària. Va ser fundat al segle XI, tot i que els edificis actuals són posteriors. En aquest conglomerat de cultures (bizantina, búlgara i georgiana) unides per la religió, destaquen les pintures de diferents estances. Val la pena fer els 30 km des de Plovdiv.

Pel camí, es passa a prop de la fortalesa d’Assen. És interessant de pujar-hi. L’edifici més ben conservat és l’església. Les vistes són espectaculars.

Monestir de Bachkovo

Dues recomanacions:

Enllaços

IMG_8896