Plovdiv

Carrer Knyaz Alexander I

País: Bulgària – Data de la visita: Agost 2018

Fotos: Plovdiv (Old Town & Kapana)

T’encantarà Plovdiv si t’agrada:
Arquitectura, edificis històrics de colors vius, restes tràcies i romanes, botigues originals, vida nocturna, restaurants acollidors, carrers animats, art i cultura.

No et perdis:

  • Ciutat antiga (Old Town) i turó Nebet Tepe
  • Kapana
  • Antic teatre de Philippopolis i altres monuments romans
  • Banya “Starinna” (Galeria d’art contemporani)
  • Monestir de Backovo (a uns 30 km) i Fortalesa d’Assen (de camí)
Museu Etnogràfic

La Capital Europea de la Cultura 2019 és una ciutat vibrant que et sorprendrà per diferents motius.

Tot i que és la segona ciutat de Bulgària pel que fa a població, els barris on es troben els principals llocs d’interès formen una àrea que es pot recórrer perfectament a peu i, per tant, durant l’estada a Plovdiv et pots oblidar del cotxe i fins i tot del transport públic.

L’empremta romana

El pas dels romans per Plovdiv és ben present. El monument més ben conservat és l’Antic Teatre, en el qual encara es programen actuacions. Però sorprèn també trobar les grades de l’Estadi al bell mig del principal eix comercial de la ciutat.

Els mosaics de la Basílica, les restes del Fòrum o les ruïnes de l’avinguda flanquejada per columnes que conduïa a l’entrada est de la ciutat, entre altres, completen la llista de visites imprescindibles per copsar la magnitud de Plovdiv (Philippopolis) sota el domini romà.

Pels carrers de la Ciutat Antiga

Als segles XVIII i XIX, Bulgària va viure un període de Renaixença cultural que es va manifestar en diferents aspectes, entre els quals hi ha l’arquitectura. Els carrers de la Ciutat Antiga són un mostrari de cases nobles d’aquella època, algunes de les quals s’han convertit en museu i es poden visitar.
El colorit de les façanes, combinat amb l’empedrat dels carrers, dona un atractiu molt especial al centre històric.

A la part més alta de la Ciutat Antiga hi ha el Nebet Tepe (el turó dels guardians), on es poden veure les restes de les primeres edificacions de la ciutat, amb més de 4.000 anys d’antiguetat. Les vistes des d’allà també són interessants.

Kapana

Un antic barri d’artesans, que s’havia degradat bastant, és avui una de les zones més de moda i un dels atractius de la ciutat. Tallers, galeries d’art, botigues originals i especialitzades… conviuen amb multitud de petits restaurants i bars. Tant de dia com de nit, Kapana és vida.

És molt recomanable allotjar-se a Kapana o a Old Town per poder anar a peu als principals llocs d’interès de la ciutat.


Enllaços: